راههاي کوهستان! راههايي در شب! راههايي كه در غروب خورشيد جان ميگيرند، راههايي كه سر به اقليمهاي افسانهاي و سرزمينهاي غريب و ناشناس ميگذارند، راههايي كه در كنار الهههاي زيباي آسمانها پيموده ميگردند، راههايي كه در آن ستارگان با آدمي انس ميگيرند و ماهها با آدمي انيس ميگردند، راههايي كه آدمي را از يك كهكشان به كهكشان ديگري رهنمون ميسازند تا سرانجام او را به پهنه جاودانگي رهنمون سازند.
راههاي کوهستان! راههاي سكوت! راههاي لبخند مهتاب! راههاي بدون ديوار! راههاي الهه آسمانها! راههاي آشنا! راههاي پرشكوه و پرشور! راههاي هفتاد و دو آفتاب. راههای هفت شهر عشق. و راههاي خدايان.
راههاي کوهستان! راههاي آسماني. ورود به حريم خدايان و پا نهادن به قلمرو حكمراني خدايان. ورود به سرزمين زئوس، خداي خدايان، پادشاه زمين و آسمان، خالق تمامي جانداران و پدر تمامي جاودانان. رها شدن از قلمرو هايدس و بريدن از دنياي پوسيدون و گام نهادن بر قلمرو زئوس. بريدن از خدايان زمين و درياها و پيوستن به قلمرو خدايان آسمانها، به قلمرو اورانوس و آسمان پر ستاره.
و کوهستان ها بهانه ای شد که در این شماره به روایت «عظیم قیچی ساز» مردِ آشنا به نجوای کوهستان ها، از زبان استاد «غلامرضا طباطبایی مجد» بنشینیم که می گوید: «اینک محبوبم ترا به ضیافت یکی دو ساعتیِ عظیم قیچی ساز می برم، هرچند یقین دارم نوشتن و گفتن در خصوص وی در حد کم کس است و از همه کمتر، من. اما چه چاره محبوبم جز دست یازیدن به این مهم، به گفتۀ شاملوی بزرگ «عمر به طور بی شرمانه ای کوتاه است» و من هرگز رضا نداده ام شرحِ حُسن این مردِ آشنا به آوا و نجوای کوه ها، در حدیث دیگران بیاید. لیلی، در اراده و استقامت عظیم، حجمی ورم کرده می توان دید از تصویرهایی که صلابت و شهامت بشر را می سازند. جان سختی، توصیفی نیست که بشود براحتی در مورد عظیم قیچی ساز به کار برد. امّا زندگیِ چند سال اخیر این مرد بزرگ، آدمی را به وسوسۀ فکر کردن به چنین صفتی می اندازد. دلمشغولی من امشب، ور رفتن با این تصویرهاست که توصیفگر واقعیِ «عظیم» است. مرا در این پانشاطی همراهی کن».
در کنار این روایت، مطالب دیگری نیز در هشتمین شماره مجله آلوارس منتشر شده است:
■ تحلیل:
– وقتی گسترش فساد، قبح جسارت و بی شرمی را می شکند!/ دکتر مهدی شبروهی
■ بولتن ترجمه:
– چگونه زنان با دنیای مردسالاری و سرمایهداری همدست میشوند؟
– سلامتی، کالایی لوکس!
– شطرنج در بارۀ بازی زندگی به ما چه میآموزد؟
– چطور جامعه معیارهای خودش را به معلولان تحمیل میکند؟
– حد نهایی در کوهستان
– چرا لباس های فوتبالی اینهمه برایمان مهماند!؟
– یوفا، تاچر و هواداران متعصب، فاجعه ورزشگاه هیسل چگونه رخ داد؟
– فوتبال «رقص بالۀ طبقۀ کارگر» است!، گفتوگوی «تایلر مالون» با «سایمون کریچلی»
– خورخه لوییس بورخس، متنفر از فوتبال و شیفته جنگ خروسها!
■ اندیشه
– مشاغل انسانها، در تصرف ربات ها، طی 40 سال آینده، رباتها شغل شما را تصاحب خواهند کرد!
■ ثروت آفرینان
– 10 فرمان ثروت آفرینی، رحیم آغاسی جاوید
❘ برای دریافت نسخه های چاپی می توانید از مجموعه نشریات ما هر کدام را که می پسندید، اشتراک گردید ❘
© تمامی حقوق متعلق یه نشریه می باشد
طراحی سایت ، فرابین پندار تبریز