قوانین ما به سمت بهبود نمی رود!
قوانین و مقررات زیادی در کشور ما مصوب میشوند اما برای اجرا نشدن؛ دلیلش عدم انطباق این مقررهها با منطق اقتصادی، عقل جمعی و البته منافع حداکثر جامعه است. از طرفی تورم مقررات، آنقدر در کشور ما زیاد است که برای مقررهای میتوان چند همتای موازی، در تعارض و گاه در تناقض یافت که عمل به هرکدام از آنها متضمن نقض دیگران است. بنابراین وضع قانونهای فراوان و محدودکننده نهتنها فرد را به سرپیچی و تخلف تشویق میکند که با زیر سوال بردن اعتبار قانونگذاری و سیاستگذار، اقدامات و گامهای بعدی او را هم از چشم مردم میاندازد.
بر همین اساس، در این شماره از مجله انجمن، پرونده ای تحت عنوان «قوانین بازدارنده» کار شده است.
– دکتر داود بهبودی، رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان آذربايجان شرقی، از تاثیر موضعگیریهای سیاسی در نامناسب شدن فضای کسب و کار می گوید.
– مسعود بنابیان، مهندس مصطفی به نیا، دکتر شهرزاد محمدخانلی، دکتر عباس بشیری، و دکتر یوسف احمدی، در نشستی مشترک، قوانین بازدارنده
در بهبود فضای کسب و کار را بررسی کرده اند.
– دکتر غلامحسین کریمی، از شفافیت قوانین در تامین امنیت اقتصادی می گوید.
– دکتر داود ندیم، در مورد بررسی زیر ساخت های قانونی در حوزه سرمایه گذاری می نویسد.
– دکتر بهروز ساری صراف، از قوانین ناسازگار در مباحث مربوط به محیط زیست، کشاورزی و منابع آب می گوید.
– مهندس بهناز اسلامی، یادداشتی در باره کارآمدی یا بازدارندگی قوانین زیست محیطی آورده است.
– دکتر یوسف احمدی، مقررات زدایی در محیط کسب و کار را بررسی نموده است.
– انجمن تحقیق و توسعه و نوآوری صنایع و معادن ایران، طرحی را در باره ارتقاء جایگاه تحقیق و توسعه و نوآوری در صنعت کشور ارائه نموده است.
■ مهندس سید شهاب الدین نکوفر، دکتر مهدی نوری و مهندس موسی نورمحمدی نظریان، در نشستی مشترک، در رابطه با ساختار و وظایف سازمان نظام مهندسی و نیز خدشه دار شدن شخصیت و کاراکتر عنوان مهندسی در جامعه، مباحثی را به اشتراک گذاشته اند.
■ جواد راستی، پژوهشگر ارشد اقتصاد سیاسی توسعه، سوالاتی را در باره بحث توسعه از دکتر محمدباقر بهشتی (استاد دانشگاه تبریز) و دكتر جواد نيكبخت (دبير مجمع تعامل توسعه استان آذربایجان شرقی) پرسیده است.
■ دکتر محمود جامساز، تحلیلگر اقتصادی، طی گفتگویی اظهار می دارد که: رژیم ایدئولوژیکی در نظام اقتصادی ما به نظام کاپیتالیستی دولتی تبدیل گردیده است.
■ قاسم قویدل، رئیس کمیسیون کشاورزی، صنایع غذایی، آب و محیط زیست، در نشستی مشترک در اتاق بازرگانی تبریز، به بررسی پروژه امحای پسماند شهری تبریز با آخرین تکنولوژی روز آلمان با حضور مدیران شرکت «ستیغ گذر» پرداخته است.
■ دکتر مصطفوی، مدیر عامل شرکت عمران سهند، در نشستی با خبرنگاران و اصحاب رسانه، به روایت 12 سال انتظار در مورد آزادراه تبریز- سهند می پردازد.
■ در بخش بولتن ترجمه نیز مطالب زیر را می خوانیم:
– عصر شومپیتر، چگونه کسب و کارها با روزهای بحرانی مقابله می کنند؟
– سال 2020 از نگاه اکونومیست: خطر سقوط اقتصاد جهانی به ورطه یک بحران
– سیانبیسی گزارش میدهد: شلیک به بازوی بحران!
– پاسخ نشریه انگلیسی فایننشال تایمز به سؤالات مهم سال 2021
√ توضیح: اگر به هر دلیلی قادر به تهیه نسخه کاغذی مجله نگردید، بزودی خواهید توانست فایل کامل آن را از کانال تلگرامی گروه رسانه ای «غروب آنلاین» دانلود نمایید:
© تمامی حقوق متعلق یه نشریه می باشد
طراحی سایت ، فرابین پندار تبریز